CONTACTEER ONS

Arboom
Drogenhof 35
3210 Lubbeek

Gsm: 0486/45 79 90
Info@arboom.be
BTW BE 0886471320

Bomen vellen

Bomen worden ook ouder

Oude en grote bomen worden zodanig verzorgd dat wij ze zolang mogelijk kunnen houden. Zodra ze aan het aftakelen zijn, breekt echter toch het moment aan waarop beslist moet worden of een boom het best verwijderd kan worden of toch kan worden behouden. Het vellen (verwijderen) van een boom gebeurt meestal om twee redenen:

  • uit gevaar, dus om veiligheidsredenen.
  • omdat de boom te groot geworden is voor zijn standplaats, ook wel bekend als foute soortkeuze.

Moet uw boom geveld worden? Dan is Arboom de juiste keuze. Wij vellen alle types bomen en zijn gespecialiseerd in hoge bomen.

Timing

Het vellen van bomen kan altijd zolang het weer het toelaat. Overigens vinden wij de winter de beste jaargetijde voor het vellen van bomen. Er is dan namelijk weinig sapstroom en een beter zicht op de boom, doordat de bladeren al gevallen zijn.

Methodiek

Als er plaats genoeg is, kan de boom in een stuk vallen. Anders wordt de boom stuk voor stuk uitgekleed vanuit een hoogtewerker of door in de boom te klimmen.

Legaliteit

Soms heeft men een stedenbouwkundige vergunning nodig voor het kappen van een hoogstammige boom (dit is een boom die op een hoogte van 1 meter boven het maaiveld een stamomtrek van 1 meter heeft). Vraag dit daarom zeker na bij uw gemeente!

Heeft u interesse en wenst u meer informatie? Bekijk dan zeker onze fotogalerij en neem contact op via onze contactpagina. Wij sturen u met veel plezier een gratis prijsofferte.